Černostrakaté prasátko – mýtus, nebo pravda o jeho kvalitě? Zajímá Vás odpověď? Čtěte

Takže, aby jsme to nazývali správnými slovy. Černostrakaté přeštické prasátko je předražený mýtus jako prase. Tak to je vážení.

Jediné, co následně páni obchodníci využili, byla díra na trhu pro neznalé oboru. Proto se jim daří stále i dnes uměle předražené maso z tohoto prasátka prodávat . Pravda je ta, že to je naše české plemeno, co ale pravda určitě není, tak to je to, že by bylo jakkoliv lepší v kvalitě jako takové.

Toto plemeno se přestalo pěstovat, a to z důvodu špatné masné výtěžnosti, protože od určité váhy šlo prase spíše na sádlo a ne na zmasilost jako takovou. Takže můžeme polemizovat o tom, jestli je tlusté maso lepší než libové ale to je jediný rozdíl mezi tímto plemenem a těmi ostatními.

Ano, samozřejmě z kuchařského hlediska je lepší, pokud není maso příliš libové ale to neznamená, že by tento druh měl být dražší, byť o jednu korunu. Tak to je vážení.

Takže pokud vám někdo bude cpát, že by z tohoto prasete mělo být maso dražší, tak utíkejte co se dá, aby vás neokradl ještě víc než stihnul.

Tak to jen zkráceně o faktech v našem oboru .