Zajímá Vás kvalita a vyjímečnost masa z plemene mangalica? Odpověď naleznete zde!

A máme tady odpověď na plemeno Mangalica . Toto plemeno bylo vyšlechtěno cca r 1833 křížením plemene Bakoňského + polodivoké prase Šumadij . Vyznačuje se dlouhou vlnitou srstí a zajímavé je že je schopné vegetovat v dost nepříznivých podmínkách i mrazech . Tím že se může pást venku i v těchto podmínkách tak maso nabírá na kvalitě . Tradiční madarské speciality by se měly vyrábět právě z plemene mangalica (Uherák , čabajka ). Toto maso vyniká svojí specifickou chutí a štavnatostí a právem je vyhledáváno právě labužníky kteří vědí co je dobré . Vyšší cena masa z Mangalice je tudíž naprosto právem a doporučoval bych vyzkoušet . Bohužel ho seženete spíše na objednávku , bylo by mě divné kdyby ho někde standartně prodávali jako běžně prodáváme klasické vepřové a to z důvodu toho že maso z mangalice je sice skvělé ale není tak obrátkové jako klasické vepřové takže buďte opatrní co a kde kupujete . A na závěr toto prasátko by si právě zasloužilo tu správnou a velkou reklamu místo toho tady oblbujou  kecama o černostrakatém přeštíkovy ale tomu se nedivím když na přeštíkovy  se dá tak pěkně vydělat a dělat z lidí idioty .Do budoucna se omlouvám za všechny pravopisné chyby , v češtině jsem úplně nevynikal s pozdravem váš řezník Karel Klikorka .